Robert Stokoe (21 September 1930 – 1 February 2004) was an English footballer and manager who was able, almost uniquely, to transcend the traditional north-east rivalry between the region's footballing giants, Newcastle United and Sunderland. In de competitie eindigden de Seasiders ondertussen op de zesde plaats. Het respect van beide rivaliserende fangroepen van Newcastle United en Sunderland werd gekenmerkt door hun aanwezigheid bij zijn begrafenis.

Finaalissa pääsarjan Leeds United oli ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta Sunderland voitti ottelun 1–0 ensimmäisenä alemman sarjatason seurana yli 40 vuoteen. Hij leidde hen naar de halve finales van de League Cup in 1962-63. It is Wembley in May 1973. Dominee Neil Cockling, de methodistische minister van Prudhoe , die de dienst leidde, zei tegen de rouwenden: "Iedereen zal hem herinneren als een echte heer. He had many satisfactions in his long career as the Newcastle United centre-half, and manager of a string of clubs, but this surely was the high point. Vuonna 1961 Stokoe siirtyi Buryyn, jossa hän toimi pelaamisen ohella myös valmennustehtävissä. Slechts zes maanden later, op 5 mei 1973, nadat hij Manchester City en Arsenal al had verslagen op weg naar de FA Cup- finale, nam Stokoe de Second Division-club mee naar Wembley en versloeg de bekerhouders Leeds United om Sunderland's eerste FA Cup-overwinning sinds 1937 veilig te stellen. Stokoe nam het roer over als manager van Sunderland op 29 november 1972, toen ze vierde waren van de onderkant van de Tweede Klasse na een serie van slechts vier overwinningen in 18 wedstrijden.

Hän voitti FA Cupin pelaajana Newcastle Unitedissa ja valmentajana Sunderlandissa.. Pääasiassa puolustajana pelannut Stokoe siirtyi paikallisesta pikkuseurasta Newcastle Unitediin 1947. As a player, he won an FA Cup winner's medal with Newcast Pääasiassa puolustajana pelannut Stokoe siirtyi paikallisesta pikkuseurasta Newcastle Unitediin 1947. Robert Stokoe, footballer and manager, born 1930; died February 1 2004, Available for everyone, funded by readers.

Hän teki debyyttinsä edustusjoukkueessa 1950. Hij leidde hen naar een eindpositie in het midden van de tafel en nam toen opnieuw ontslag voor het begin van het seizoen 1979-1980 . Hij stopte met spelen in 1964 en bleef nog een jaar als manager, waarna hij van 1965-1967 naar het zuiden verhuisde om de leiding te nemen bij Charlton Athletic . Tussen de spreuken bij Carlisle beheerde Stokoe Blackpool van 1970 tot 1972.

[2], https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Stokoe&oldid=18463065. Stokoe onnistui nostamaan Sunderlandin 1. divisioonaan 1976, mutta erosi kun seuraava kausi alkoi surkeasti. Onder leiding van Allan Brown waren ze voor het eerst in hun geschiedenis naar de Derde Klasse gedegradeerd en zochten ze iemand die een eens zo trotse speeltraditie kon herbouwen.

Charltonin jälkeen hän valmensi Rochdalea, Carlisle Unitedia ja Blackpoolia. Op dat moment weigerde hij en bleef liever bij Carlisle; iets meer dan anderhalf jaar later werd hij echter de negende officiële manager in de geschiedenis van Blackpool. Er volgde nog een betovering met Rochdale (1979–1980), die eindigde met de herverkiezing van de club in de competitie en spreuken met Carlisle United (1980–1985 en 1985–1986).

Hij was door Sunderland teruggelokt naar zijn geboorteland in het noordoosten.

Hij diende zijn ontslag in het volgende seizoen nadat ze worstelden in de Eerste Klasse met een start van negen opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning.

Na enige tijd onwel te zijn geweest door de ziekte van Alzheimer , werd Stokoe opgenomen in het ziekenhuis in Hartlepool met een longontsteking en stierf op 1 februari 2004 op 73-jarige leeftijd. Ze verloren nipt op doelsaldo in de play-offs voor degradatie-promotie aan het einde van het seizoen en werden voor het eerst in hun geschiedenis naar de Derde Klasse gedegradeerd. All rights reserved. Als speler won hij een FA Cup -medaille met Newcastle in 1955 en in 1973 was hij manager van Sunderland in hun beroemde overwinning op Leeds United . Vuonna 1972 Stokoe valittiin 2. divisioonassa pelanneen Sunderlandin päävalmentajaksi. Stokoe's derde seizoen bij Blackpool begon goed genoeg toen hij, met het team redelijk geplaatst voor een promotie-push en nadat hij had verklaard dat hij van plan was vijf jaar aan zee te blijven, de club verliet. Bob Stokoe (21 September 1930 – 1 February 2004) was an English footballer and football manager.

Hän voitti FA Cupin pelaajana Newcastle Unitedissa ja valmentajana Sunderlandissa. Een standbeeld van Stokoe met zijn armen omhoog gehouden tijdens een feestelijke mid-run staat nu buiten Sunderland's Stadium of Light .

Sunderlandin jälkeen Stokoe valmensi uudelleen Buryä, Blackpoolia, Rochdalea ja Carlisle Unitedia. Hij trad in 1985 af, maar werd zeven maanden later herbenoemd en weer afgetreden.

[1][2], Stokoe kuoli vuonna 2004 73-vuotiaana sairastettuaan useita vuosia dementiaa. Geen van de Sunderland-spelers was op het hoogste niveau afgetopt toen ze de beker optilden, hoewel sommigen later werden afgetopt. Bob Stokoe (21. syyskuuta 1930 – 1. helmikuuta 2004) on englantilainen jalkapalloilija ja valmentaja. Nadat hij Newcastle had verlaten en in februari 1961 bij Bury kwam , bracht Stokoe een korte tijd door als speler en leidde het team in een ongeslagen reeks naar promotie, voordat hij het volgende seizoen de overstap maakte naar het management bij dezelfde club als speler-manager. Robert Stokoe (21 september 1930-1 februari 2004) was een Engels voetballer en manager die in staat waren, bijna uniek, met de traditionele overstijgen was noordoost rivaliteit tussen de regio's footballing reuzen, Newcastle United en Sunderland.Als speler won hij een FA Cup medaille winnaar met Newcastle in 1955 en in 1973 was manager van Sunderland in hun beroemde overwinning op Leeds United. Onder leiding van Don Revie, tegen wie Stokoe zich had verzet toen hij speelde voor Newcastle United in hun FA Cup-finale in 1955 op Manchester City, was Leeds United een team vol internationale spelers en sterke favorieten om de trofee te behouden. Hij werd aanvankelijk benaderd door de club in de zomer van 1969, na het vertrek van Stan Mortensen . Robert Stokoe (21 september 1930 - 1 februari 2004) was een Engelse voetballer en manager die bijna uniek in staat was om de traditionele vijandigheid in het noordoosten tussen de voetbalrivalen van de regio, Newcastle United en Sunderland , te overstijgen .

Bob Stokoe (21. syyskuuta 1930 – 1. helmikuuta 2004) on englantilainen jalkapalloilija ja valmentaja. Sunderland scoorde echter in de eerste helft via Ian Porterfield en met de hulp van een memorabele wedstrijdbesparende dubbele redding van doelman Jim Montgomery , wist hij met 1-0 te winnen. Hoewel zijn eerste wedstrijd thuis met 1-0 werd verloren van Burnley, wonnen de volgende week schijnbaar bevrijde spelers met 3-2 in Portsmouth, waarmee ze een serie van 32 wedstrijden begonnen, met slechts 5 nederlagen.

Stokoe wordt herinnerd voor zijn geïmproviseerde jubelende run over het veld aan het einde van de wedstrijd, compleet in mackintosh en zijn kenmerkende trilby-hoed, om de overwinning met Montgomery te vieren.

[1], Vuonna 1965 Stokoe valittiin Charlton Athleticin päävalmentajaksi. In mei 1978 keerde Stokoe terug naar Blackpool met de club in nood. Blackpoolin Stokoe johdatti kahdesti Coppa Anglo-Italianan loppuotteluun, joista toisen se voitti ja toisen hävisi.

Dit was echter nog niet goed genoeg voor de fans, die weer ontgoocheld raakten door het leven buiten de topvlucht, en de speelstijl van de club onder Stokoe was niet naar hun zin.

Stokoe stemde ermee in om Tony Green te verkopen aan zijn oude club, Newcastle, waardoor aanvaller Keith Dyson in de tegenovergestelde richting ging. Tegen het einde van het seizoen 1986-1987 werd hij aangesteld als conciërge-manager van Sunderland terwijl ze worstelden in de Tweede Klasse. De ploeg eindigde dat seizoen 6e in de tweede divisie en miste promotie in de volgende twee seizoenen.

Met Blackpool degradeerde naar de tweede divisie voordat hij zijn voeten onder zijn bureau kon krijgen, begon Stokoe het "dode bos" op te ruimen en de zijkant meer naar zijn zin te herbouwen. Het hoogtepunt van zijn 13 jaar bij Newcastle was de 3-1 overwinning in de FA Cup-finale in 1955 op Manchester City . Stokoe onnistui kääntämään vaikeuksissa olleen seuran kurssin ja FA Cupissa Sunderland eteni yllättäen loppuotteluun.

Hän teki debyyttinsä edustusjoukkueessa 1950. ", Stokoe's managementprofiel bij Soccerbase, Creative Commons Attribution-ShareAlike License, Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License, * Hogere clubverschijningen en doelstellingen slechts geteld voor de binnenlandse liga en verbeter vanaf 24 januari 2007, Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 18 oktober 2020 om 22:10, This page is based on the copyrighted Wikipedia article. Hij was manager van Rochdale van 1967 tot 1968, gevolgd door drie afzonderlijke spreuken bij Carlisle United (1968–1970, 1980–1985 en 1985–1986). Think of Bob Stokoe, who has died aged 73, and an indelible image comes to mind. bij het crematorium in Newcastle upon Tyne. Tijdens zijn hele carrière als manager werd hij nooit ontslagen door een van zijn clubs. Stokoe pelasi seurassa 81 ottelua kunnes päätti pelaajauransa. In 1975-76 leidde hij de club naar de titel van de tweede divisie.

Sivua on viimeksi muutettu 11. lokakuuta 2019 kello 00.26.

Cricket Update, Bmw M1 Price 2020, Nipo Sri Lanka, The Girls Lauren Ace, To A Mouse In Scots, Jim Brown: All-american Watch Online, Masika Kalysha Baby Father, Joe Regalbuto Net Worth, Brook Kerr Parents, Adam Rippon Olympic Costume, Best Tea For Skin And Weight Loss, Estela 13 Reasons Why Actress, Love Can Make You Happy Chords, 1907 Fenerbahçe Esports Blue, Super Soaker 50 30th Anniversary, Yandy Smith Eye Color, Ugly Movie Online, Accounting Workflow, Kara Hayward Age, Slic3r Wiki, Civil Contempt, Plush South Africa, 12 Rules For Life Chapter 6, 2002 Koenigsegg Cc8s Price, Zach Grenier Tommy Boy, A People's History Of The United States Summaryalone 6lack Lyrics, Jamie Dimon Heart Surgery Hospital, Toyota Prius C 2012 Review, This Is Letting Go Lyrics Rise Against, Ex On The Beach Couples Still Together 2020, 2020 Cadillac Xt6, Heroes Act Summary, Study In Manchester Colleges, Peugeot 2008 Electric Review, Hyundai Tucson Germany, New Nissan Qashqai 2021, Practical Magic Streaming, Sean Hannity Married, Harvey Kinkle Death, 2002 Koenigsegg Cc8s Price, Dubizzle Sharjah > Jobs, All Singular Or Plural, Damaged Soul Meaning, Muppet Treasure Island Game Mac, Peugeot Small Car 108, Where Did Anne Frank Hide, Honda E Price Germany, Mazda Hybrid Cars, Asus Vg248qg Best Settings, Albert Einstein Ww2, Tony Romo Cbs Schedule, The Terror: Infamy 2x10, This Is Gonna Be My Year Shaytards, Temporary Jobs York University, Sweet Mama's Lunch Menu, Fulani Culture, 1 Eib To Gb, Sharyl Attkisson Maiden Name, Debilitated Meaning In Tamil, Toyota Prius C 2012 Review, Romance On The High Seas (dvd), Bmw I3 Gebraucht, Cadillac Society, Hp Pavilion 15 Refresh Rate, Anna Neagle Grave, 2018 Kia Soul Ev For Sale, Bmw X6 Top Speed In Kmph, Adjustment At Oxford, The Truth About Wheeler Dealers, Citroën Berlingo Electric 2020, Champions League 1957, Traffic Concert History, High Stakes Witcher 3, Bob Costas Net Worth, Sister Sara Hours, A Kind Of Loving 1982, Activation Metrics, Ellis Short Net Worth 2020, Bmw 2 Series Saloon, Atanarjuat Music, Christopher Darden Wife, Gomenasai Translate, Morgana League Of Legends, Is The Meg On Netflix 2020, The Hero With A Thousand Faces Audiobook,